Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vzdá se Binotto postu technického ředitele?

Vzdá se Binotto postu technického ředitele?

Asi je toho na něj přece jenom příliš

Zdá se, že Ferrari ani letos titul nezíská, ačkoli matematicky to ještě vůbec není vyloučeno. Opět ale asi nastal čas přehodnotit potřebu personálních změn. Avšak tentokrát by nikdo nemusel být propuštěn, pouze Mattia Binotto možná už nebude sedět na dvou židlích najednou.

Jak známo, Binotto na začátku tohoto roku nahradil Maurizia Arrivabeneho na postu šéfa Scuderie Ferrari, ale neodstoupil z postu technického ředitele. Podle nepotvrzených informací se tak děje v těchto dnech, přičemž ale kancelář technického ředitele zůstane prázdná.

Odpovědnost za technické oddělení by po Binottovi neměl přebrat jeden člověk, ale tříčlenná skupina, která pod ním pracuje i teď, avšak po letní přestávce by měla převzít více pravomocí. Zmíněný triumvirát, dle italské mutace webu Motorsport, tvoří Enrico Cardile (vedoucí vývoje šasi), David Sanchez (aerodynamika) a Corrado Iotti (motor).

S připravovanými změnami má souviset i abdikace Simoneho Resty na post technického ředitele týmu Alfa Romeo, přičemž je jasné, že se vrací do Maranella, jen se ještě neví, na jakou pozici. Nejspíš tedy bude součástí řešení, které má Binotta zbavit části jeho starých povinností.

Správné nastavení technického oddělení bude důležité nejen s výhledem na rok 2020. Během nejbližšího roku a půl bude připravovat vůz pro rok 2021, první zcela nové generace. Pamatujeme si, jakou katastrofou byla pro Ferrari poslední takto velká změna v roce 2014 a jak ho poznamenala na několik následujících let.