Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Příští rok bude Ferrari často bez šéfa

Příští rok bude Ferrari často bez šéfa

Binotto bude mnohem méně cestovat

Již jsme psali o tom, že Mattia Binotto nebude s Ferrari v Turecku a pravděpodobně vynechá i další z posledních závodů sezony 2020. Jak však teď prozradil, nebude se jednat o výjimku týkající se pouze této neúspěšné sezony. Pro Ferrari to je test modelu, který chce používat v sezoně 2021. Scuderia tak často bude v místě konání velké ceny bez svého šéfa, pravděpodobně hlavně když se pojede mimo Evropy.

Může to souviset se zvěstmi, že sezona 2021 bude poskládaná z 23 závodů, přičemž pouze do devíti lokalit týmy nebudou muset cestovat letecky. Binotto sice letos v Maranellu vytvořil nové výkonnostní oddělení, kterému přenechal část svých povinností, ale tým nadále nemá technického ředitele a asi o to více je v továrně zapotřebí jeho šéf.

"Všechno má být v rovnováze, i fungování týmu na závodních drahách a v továrně," vysvětluje Binotto. "Továrna je důležitá, tam vznikají naše vozy. Už tedy nebudu připoután k závodům. Uvažuji, že kromě Turecka letos vynechám i další závody. A příští rok bude takových závodů více. Nakonec, jsem zodpovědný za celý tým. Jistěže, závody jsou důležité, jenže řízení celého týmu je pro mě ještě důležitější."

Binotta se příští víkend pokusí v Turecku zastoupit sportovní ředitel Laurent Mekies. Vzhledem k nahuštěnému kalendáři chce Binotto nechat rotovat i další členy závodního týmu, aby nebyli přepracovaní a nedělali chyby, které by tým mohly stát spoustu bodů.

Binotta budeme vídat méně často. Foto: Ferrari

Zdroj: GPFans, úvodní foto: Ferrari