Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nový motor Ferrari vypadá slibně

Nový motor Ferrari vypadá slibně

Asi se ale nenajde všech 50 koní

Šéf Scuderie Ferrari Mattia Binotto řekl, že nový motor pro sezony 2021 a 2022 vypadá slibně. Výkon motoru se považuje za jedno z nejslabších míst současného rudého vozu a trápí i zákaznické týmy Alfa Romeo a Haas.

"Aktuálně nemáme zrovna nejlepší motor, ale příští rok budeme mít nový," uvedl Binotto, který v Maranellu začínal v oddělení motorů. "My ve Ferrari jsme hodně investovali do vývoje motoru pro sezony 2021 a 2022. Teď ho máme na dynamometru a data týkající se výkonu i spolehlivosti jsou velmi slibná.

Od roku 2021 bude omezeno testování na dynamometru, takže musíme hledat cesty, jak být efektivní a kreativní při plánování testů. Ale přes omezení vidíme velký prostor pro zlepšení a dnes mohu říct, že mi data dělají radost."

Motor Ferrari byl loni považován za nejvýkonnější ze všech. V zimě ale FIA ​​upřesnila pravidla, což tým z Maranella donutilo udělat úpravy. Nyní je prý o téměř 50 koňských sil méně výkonný než motor Mercedesu.

"Můžeme se dotáhnout na Mercedes? To bychom asi chtěli příliš, museli bychom přidat 40 až 50 koňských sil. Ale být na jedné úrovni s Hondou a Renaultem by bylo oproti současnému stavu skvělým krokem vpřed. A musíme myslet na to, že příští rok pravidla povolují nasadit pouze jednu specifikaci motoru, jedinou na celou sezonu, pouze s malými výjimkami. Takže si nemůžeme dovolit udělat chybu," prohlásil Binotto.

Binotto v továrně dohlíží na testování zcela nového motoru. Foto: Ferrari

Zdroj: grandprix, úvodní foto: Ferrari