Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Ferrari by přivítalo protest proti svému motoru

Ferrari by přivítalo protest proti svému motoru

Už by bylo konečně jasno

V padoku Velké ceny Mexika se šeptalo, že pokud Ferrari dosáhne velmi dobrého výsledku, tedy pokud vyhraje, komisaři dostanou na stůl protest s návrhem prolustrovat a diskvalifikovat červené vozy, hlavně jejich výkonné motory.

"To by mi udělali radost. Konečně by se ukázalo, že je to celé jedna velká hloupost a přestalo by se o nás klábosit," řekl v Mexiku Mattia Binotto, šéf týmu.

Web Motorsport se snažil zjistit více u šéfů konkurenčních týmů, ale prý všichni dotázáni o ničem nevěděli, pouze jeden se vyjádřil, že o tom nemůže mluvit. Protest podán nebyl a spekulace pokračují. Binottovi je to líto.

"V první řadě musím říci, že jsme moc tvrdě pracovali, než jsme získali tuto kompetitivní výhodu. Když se v roce 2014 změnila pravidla, naše pohonná jednotka nebyla nejlepší a stálo nás mnoho úsilí dostat ji na současnou úroveň.

Teď jsme před ostatními a měli bychom na to být právem hrdí. Je mi líto, co o nás píšou na internetu a v novinách. Když měl výkonnostní výhodu náš soupeř, nikdo ho neobviňoval. Pohonná jednotka byla slabinou Ferrari, soustředili jsme se na její zlepšení, a to je celé. Není férové, že se teď o nás šeptají takové věci.," povzdechl si.