Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ne, motory nejsou podobně výkonné, míní Binotto

Ne, motory nejsou podobně výkonné, míní Binotto

Také není pravda, že Ferrari je daleko před konkurencí

Mattia Binotto poskytl zajímavou odpověď na otázku, jak se Ferrari podařilo nalézt takovou spoustu nových koňských sil, když rozdíly ve výkonu všech ostatních pohonných jednotek se smazávají. Podle šéfa Scuderie Ferrari, jenž si kariéru vybudoval v motorovém oddělení Maranella, nejsou věci takové, jak na rovinkách vypadají.

"Já to takhle nevidím. V první řadě si nemyslím, že rozdíly mezi ostatními se smazávají. Já si myslím, že rozdíly mezi motory čtyř výrobců jsou stále velké," řekl Binotto v rozhovoru pro Motorsport. "Náš je pravděpodobně nejvýkonnější, ale nevěřím, že ostatní jsou na stejné úrovni.

Také nevěřím, že máme takový náskok, jaký si vy asi představujete. Rozdíly v rychlostech jsou velké, jenže to je ovlivňováno i vozem a jeho aerodynamickým odporem. Kdybychom si sedli nad detailnější analýzou, tak by se nejspíš ukázalo, že máme výhodu nejvýkonnějšího motoru. Ale ne s tak obrovským náskokem, jaký měl donedávna Mercedes, jenž dlouho měl prostě a jednoduše nejlepší motor."

Analýza webu F1technical ukázala, že pole position v Rusku Charlesu Leclerkovi zajistily hlavně dvě dlouhé pasáže na plný plyn, ale i táhlá třetí 180° zatáčka, ze které mají současné vozy F1 také dlouhý výjezd naplno. Rychlejší ale byl i ve čtyřech krátkých, ale ostrých 90° zatáčkách. O to zajímavější bude sledovat, jak rychlé bude Ferrari SF90 v táhlých středně-rychlých zatáčkách Suzuky.