Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nejbližším cílem Ferrari je druhé místo mezi konstruktéry

Nejbližším cílem Ferrari je druhé místo mezi konstruktéry

Jen jeden tým je nedostižný

Tým Ferrari upřesnil prohlášení, že jeho cílem je návrat k vítězstvím a boji o tituly od roku 2022. Letošní vůz není moc dobrý a času na jeho zlepšení je velmi málo. Ale příští rok přece jen bude mít Ferrari nějaký cíl. Má obsadit druhé místo v Poháru konstruktérů. Jelikož předpokládá pokračování dominance Mercedesu, znamená to, že se chystá porazit Red Bull poháněný motory Honda.

"Musíme se držet omezení, ale můžeme pracovat na motoru pro rok 2021, i když počet hodin na testovací stolici je již omezený. Není to tak, že bychom nemohli nic dělat. Pouze nemůžeme dělat všechno to, co v minulosti. Například máme svobodu v některých oblastech aerodynamiky, jenže opět, čas v arodynamickém tunelu je omezený," posteskl si šéf týmu Ferrari Mattia Binotto.

"Takže jsme při vývoji vozu limitováni. Věříme, že se můžeme zlepšit, ale bylo by chybou snažit se porazit Mercedes. Příliš zaostáváme. Nicméně věříme, že pro Ferrari musí být v roce 2021 dosažitelné druhé místo."

Tábor Ferrari také potvrdil, že po dvou těžkých závodech na okruhu Silverstone dostal Sebastian Vettel nové šasi. Na starém se prý (zatím) našlo jedno malé poškození, pravděpodobně způsobené přejezdem přes vysoký obrubník.

Cílem Ferrari bude porazit Red Bull. Foto: Ferrari

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Ferrari