Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Binotto již není technickým ředitelem Ferrari

Binotto již není technickým ředitelem Ferrari

Jeho podřízení si musejí poradit sami

Mattia Binotto prozradil, že v rámci restrukturalizace managementu Scuderie se zcela vzdal křesla technického ředitele týmu. Odteď se soustředí na roli šéfa stáje, i když zůstává jediným přímým nadřízeným šéfů jednotlivých technických oddělení. Ti však začínají pracovat více samostatně.

"Už nejsem technickým ředitelem. Jsem pouze šéfem týmu Ferrari," prozradil Ital, který zřejmě od svého nástupu do funkce šéfa týmu pracoval na tom, aby nemusel sedět na dvou židlích zároveň.

"Potřebovali jsme čas, abychom technickou část týmu nastavili správně. Nedá se to udělat přes noc. Teď jsem si jist, že máme správné lidi na správných místech. Dostali odpovědnost a zvládnou to. Mně už nezbylo nic z práce technického ředitele, vše se rozdělilo mezi jiné lidi. Mají jasně rozdělené úlohy. Jistě je budou plnit s radostí a zůstanou soustředění na dosažení našich cílů. Já mám své práce dost, ale samozřejmě je budu sledovat a starat se o vše potřebné k tomu, aby odváděli maximum."

Binotto také poděkoval generálnímu řediteli Ferrari Louisovi Camillerimu, i prezidentovi Johnu Elkannovi za jejich podporu. Tak se zdá, že nejvyšší vedení italského výrobce luxusních sportovních automobilů si současnou slabou formu týmu F1 vysvětluje jako následek chyb minulosti a nedávných personálních změn, Binotta neviní a dalo mu jasný úkol postavit vítězný vůz pro sezonu 2022.

Binotto měl poslední rok a půl nad čím přemýšlet. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ