Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Resta se k Ferrari připojí až v listopadu

Resta se k Ferrari připojí až v listopadu

Binotto tím završí větší personální změny

Mattia Binotto byl na začátku tohoto roku jmenován šéfem týmu Ferrari a od té doby se snaží nejlepší lidi přeskupit podle svých představ. Součástí toho je i návrat Simoneho Resty z postu technického ředitele týmu Alfa Romeo zpět do Maranella. Toto jsme už věděli a předpokládali jsme, že Resta začne pracovat hned po letní dovolené stejně jako Alessandro Cinelli, jenž míří opačným směrem.

Ve skutečnosti ale Restu čekají ještě celé měsíce odpočinku. Binotto ho do týmu zařadí až na konci sezony, aby tak ukončil větší personální změny, jejichž cílem je definitivně ho odstřihnout od každodenní rutiny v technických odděleních Scuderie. Stabilita řídících struktur, něco, čeho si tak velmi cení Mercedes, se tedy Ferrari nadále vyhýbá.

"Od prvního dne pracuji na vytvoření struktury, která mě podpoří v nové roli. Vybral jsem lidi, kteří jsou teď zodpovědní za jednotlivé oblasti - šasi, pohonnou jednotku a dodavatelský řetězec," vysvětluje Binotto. "Tito lidé jsou hlavními pilíři naší organizace a já jsem za to rád, protože ze mě sňali část odpovědnosti. Simone Resta se k nám připojí 1. listopadu a zařadí se mezi tyto pilíře, čímž bude reorganizace dokonána.

Nadále se nejvíce ze všeho věnuji technickým záležitostem. Tam jsou mé kořeny, ale již se nepodílím na každodenním chodu. Kromě jiného se potřebujeme připravit na rok 2021 a novou éru, tak musím mít před očima střednědobé a dlouhodobé cíle.