Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nikde se nepracuje lépe než v továrně Mercedesu

Nikde se nepracuje lépe než v továrně Mercedesu

O skupinovém objímání stromů to ale není

Velká cena Německa bude mezníkem, kterým se sezona přehoupne do své druhé poloviny. Sezona, v níž Mercedes aktuálně vede před Ferrari o více než 160 bodů. Rozpočtem to nebude, ty jsou podobné.

Tak v čem to je? Šéf týmu Toto Wolff tvrdí, že za sérii vítězných sezon vděčí minimu personálních změn. Ty jsou důsledkem spokojenosti zaměstnanců, která je důsledkem skvělého pracovního prostředí a firemní kultury. Nicméně, pokud byste si tým Mercedes představili jako partu "objímačů stromů", což jsou Wolffova slova, tak byste byli na omylu.

"Vím, že naši lidé dostávají množství pracovních nabídek, protože mi o nich říkají," prozradil Wolff, když se ho zeptali, jak dokáže držet svou vítěznou partu pohromadě. "Myslím, že se nám povedlo vytvořit prostředí, ve kterém lidi baví jejich práce. Je to dobré místo, kde není prostor na politiku.

Vůči internímu politikaření mám nulovou toleranci. Politiku děláme, ale jako tým vůči okolí, když se rozhoduje o pravidlech, která mohou být dobrá pro F1 a pro nás.

Základem je brutální upřímnost, přičemž ale hledáme problém, ne viníka. Když někdo udělá chybu, chceme pochopit příčinu, aby se to už neopakovalo, případně zlepšit toho člověka. Důležité je tedy starat se o lidi a jejich cíle.

Takto jednoduché to je. Staráme se jeden o druhého. Ne, nejsme skupina objímačů stromů z billboardů. Je to o duševním nastavení, prostupujícím všemi částmi naší organizace. Například v konstrukční kanceláři máme jak mladé lidi, kteří jsou s námi pár let, tak i zkušené zaměstnance, kteří zde byli dříve než já. Ale všichni sdílíme toto duševní nastavení."