Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alfa Romeo si z Ferrari bere náhradu za Restu

Alfa Romeo si z Ferrari bere náhradu za Restu

Tým bude opět kompletní už během letní přestávky

Nedávno jsme informovali, že technický ředitel Alfy Romeo Simone Resta tým opouští, aniž byla některá strana nespokojená nebo dokonce uražená. Ferrari si prostě bere zpět svého dlouholetého zaměstnance a menší tým s tím nic nenadělá. Alfa ale nezůstala bez náhrady, z Maranella k ní míří jiný technický odchovanec.

Místo technického ředitele po Restovi obsadil Jan Monchaux, jenž byl dosud šéfem aerodynamiky. A místo šéfa aerodynamiky obsadí Alessandro Cinelli. Ten ve F1 začínal na konci 90. let v týmech Tyrrell a Williams a od roku 2002 je součástí Scuderie Ferrari, kde se z řadového aerodynamika vyšplhal na jednu z nejvyšších pozic v oddělení aerodynamiky, kterému šéfuje David Sanchez.

Jak Resta, tak Cinelli nebudou na přestup zbytečně čekat. Techničtí experti mají ve smlouvách zakotveno, že před změnou zaměstnavatele je čeká nedobrovolné volno, několik měsíců až rok čekání. Nový šéf aerodynamiky Alfy Romeo však na svou pozici nastoupí již 19. srpna. Pro Alfu přesto není ideální dělat uprostřed sezony personální změny v nejvyšším managementu, ale aspoň má na oplátku přístup ke špičkovým odborníkům.

"Připojím se k tomuto mladému týmu s cílem stavět na pevných základech, které již byly položeny, a pomoci zlepšit výsledky na trati," cituje Cinelliho oficiální zpráva týmu Alfa Romeo. "Jsem si jist, že budeme pokračovat správným směrem a získáme pro tým ještě více zdrojů."

Šéf týmu Frédéric Vasseur vyjádřil spokojenost s tím, že v řídící struktuře proběhla evoluce, ne revoluce. Pořád ještě nevíme, jakou pozici dostane Resta ve Ferrari.