Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Také pro Albona je to Red Bull nebo nic

Také pro Albona je to Red Bull nebo nic

Příští sezonu může strávit na lavičce náhradníků

Šéf týmu Red Bull Christian Horner prozradil, že Alexander Albon je ve velmi nepříjemné situaci. Prý je jen velmi malá šance, pokud vůbec nějaká, že by byl příští rok vítán v menším sesterském týmu AlphaTauri. To znamená, že pokud jeho místo u Red Bullu zabere někdo jiný, příští rok se šampionátu nezúčastní. Red Bull je jedinou šancí také pro Sergia Péreze a Nika Hülkenberga.

"Nevěřím, že je součástí Franzových (Tostových, šéfa týmu AlphaTauri) plánů, takže to vypadá tak, že buď bude závodit za Red Bull, nebo půjde na lavičku," řekl Horner.

Šéf Red Bullu to prohlásil ještě před druhým závodem v Bahrajnu, který pro thajského závodníka nedopadl zrovna nejlépe. Díky problémům Mercedesu mohl mít Red Bull minulou neděli volnou cestu k vítězství, jenže Max Verstappen ze závodu vypadl v prvním kole a Albon byl po zpackané kvalifikaci až šestý v cíli. Vidět oslavovat Sergia Péreze z podstatně menšího týmu Racing Point muselo být pro šéfy Red Bullu těžké.

Můžeme očekávat, že AlphaTauri brzy oznámí, že místo vedle Pierra Gaslyho dostal Juki Cunoda. V již skončené sezoně F2 obsadil pěkné třetí místo a má dostatek superlicenčních bodů. Dnes bylo oznámeno, že tým si ho vybral do testu mladých jezdců, který po skončení sezony F1 proběhne v Abú Zabí.

Honda by jistě ráda před odchodem ještě dovedla do F1 svého japonského jezdce. Foto: Red Bull

To by znamenalo, že Daniil Kvjat odejde úplně, jelikož už nebude mít ani místo na lavičce.

"Toto je tvrdý sport. Konkurence je tvrdá a dělá se i politika. Je to běžná věc. Jsem tu už roky a dokážu to akceptovat. Je dobré, že jsem minulý víkend opět předvedl svou rychlost. Takhle si mě budou pamatovat lidé v padoku a možná se budu moci vrátit v roce 2022," zadoufal Kvjat.

Pozornost ruských médií, a samozřejmě i sponzorů, se ale už přesouvá na Nikitu Mazepina, jenž bude příští rok debutovat s týmem Haas.

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull