Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Přestřelka Verstappena s Leclerkem pokračuje

Přestřelka Verstappena s Leclerkem pokračuje

Když se mu nelíbí, ať to nečte!

Max Verstappen a Charles Leclerc teď nejsou zrovna nejlepšími kámoši. Nizozemec po vypadnutí z Velké ceny as-Sachíru veřejně kritizoval jezdce Ferrari a jeho počínání, které vedlo ke kolizi, jenž oba vyřadila ze závodu. Leclerc už za to dostal trest ztráty tří míst na startu Velké ceny Abú Zabí.

"Je to prostě Max," zareagoval Leclerc na Verstappenova slova v rozhovoru pro Ziggy Sport. "Formule 1 potřebuje osobnosti, to je v pořádku."

Leclerc také řekl, že jsou to jen "hloupé řeči", kterými si jeho soupeř rád ulevuje. Novináři s tím, přirozeně, pak běželi za Verstappenem.

"Vůbec mě nezajímá, co řekl. A pokud nechce vědět, co jsem řekl já, tak by neměl číst mé komentáře."

Nizozemec prozradil, o čem byla řeč, když v Bahrajnu oba vystoupili ze zničených vozů zapíchnutých v bariéře jeden vedle druhého.

"Řekl jsem mu, že to on naboural do Péreze (ne opačně) a že já jsem kvůli tomu neměl kudy projet. Přitom jsem schválně neriskoval, nechtěl jsem skončit uprostřed sendviče."

Když mu Verstappenovy komentáře přijdou hloupé, proč je čte? Foto: Ferrari

Verstappen má po vypadnutí už jen malou šanci dostat se alespoň na druhé místo šampionátu jezdců. Leclerc byl před VC as-Sachíru v těsném boji o čestný titul nejlepšího z druhé ligy, ovšem teď je už pro něj matematicky nemožné přeskočit Sergia Péreze a dostal se před něj i Daniel Ricciardo. Prakticky jisté už je i to, že Ferrari skončí v horší polovině tabulky Poháru konstruktérů.

Zdroj: Ziggy Sport, Peptalk, úvodní foto: Red Bull