Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Drugoviche čeká nová štace

Drugoviche čeká nová štace

Přestupuje do UNI-Virtuosi

Felipe Drugovich se letos po nevýrazné sezoně 2019 ve FIA F3, v níž skončil s osmi body na celkové šestnácté příčce, přesunul do formule 2. Tam dostal šanci v týmu MP Motorsport. V jeho barvách už zažil o poznání úspěšnější rok než loni. Ve třech případech totiž vystoupil na nejvyšší stupeň a celkově skončil při své debutové sezoně ve „druhé lize“ devátý.

Letošní výkony brazilského pilota nezůstaly bez povšimnutí v táboře stáje UNI-Virtuosi. Na britskou ekipu udělal Drugovich takový dojem, že se jej rozhodla pro sezonu 2021 angažovat.

„UNI-Virtuosi je nadšené, že může Felipeho Drugoviche pro sezonu 2021 přivítat na palubě. Navzdory nejistotě, zda-li se sezona 2020 vůbec uskuteční, zažil letos Felipe ve formuli 2 fantastický premiérový rok. Třikrát zvítězil. Již během svého prvního roku v šampionátu ukázal úžasnou rychlost a schopnosti. Spolupráce s mladými jezdci má v UNI-Virtuosi dlouhou tradici. Pomáhá jim rychle uspět ve vyrovnaných šampionátech. A přesně to bude naším cílem i v případě Felipeho,“ uvedl tým ve svém prohlášení.

Drugovich se ke změně působiště vyjádřil takto: „Když se na tento šampionát podíváme podrobně, tak si myslím, že UNI-Virtuosi bylo letos nejrychlejším týmem. Během sezony mělo velmi dobré kvalifikační tempo a na každé trati bylo velice rychlé. U ostatních stájí jsme mohli vidět, že na některých okruzích se jim dařilo velmi dobře, ma jiných ale zase možná takové tempo neměly. Takže si myslím, že UNI-Virtuosi byl nejkonzistentnější. A právě to je důvod, proč se k němu připojujeme.“

Felipe Drugovich letos hájil barvy týmu MP Motorsport. Foto: MP Motorsport

Mezi týmy letos UNI-Virtuosi skončilo na druhém místě. Stříbro tým bral také v hodnocení jezdců. Postaral se o něj Callum Ilott, který v sezoně vyhrál tři závody. Jeho týmový kolega Guanju Žou skončil s jedním vítězstvím šestý.

Jméno Drugovichova týmového kolegy hodlá UNI-Virtuosi v pravý čas oznámit. Setrvání letošního vicemistra Calluma Ilotta již je ale vyloučeno. Brit oznámil, že ve F2 už pokračovat nebude a rok 2021 pravděpodobně stráví bez závodního programu v pozici rezervního pilota některého z týmů F1. Pro sezonu 2022 bude jeho cílem získat v královně motorsportu závodní sedačku.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: UNI-Virtuosi