Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Španělský expremiér investoval do formule E

Španělský expremiér investoval do formule E

Agagův tchán je majitelem týmu Venturi

Tým formule E Venturi má nového většinového vlastníka. Stala se jím jistá americká investiční skupina. Zajímavé ovšem je, kdo ji navenek zastupuje. Kromě Scotta Swida je to jistý José Mária Aznar Botella.

Těm, kteří se alespoň trochu zajímají o politiku, bude jméno druhého z obou pánů nejspíše povědomé. V letech 1996 až 2004 byl totiž španělským ministerským předsedou. Ještě interesantnější ovšem je, že se zároveň stal před časem tchánem zakladatele formule E Alejandra Agaga. A hned je jasné, odkud vítr fouká. 

Susie Wolffová (na snímku s Edoardem Mortarou) zůstane šéfkou týmu. Foto: FIA Formula E

Potvrzuje to i Swidovo vyjádření: „Původně jsme se hodlali angažovat ve formuli 1. Jenže José věřil v potenciál formule E a seznámil mě se Susie. Okamžitě jsme si padli do oka.“ Dlužno dodat, že pouze po obchodní stránce, neboť Susie, příjmením Wolffová, žije ve šťastném manželství s šéfem Mercedesu ve F1 Totem Wolffem.

Wolffová zůstane nadále v čele stáje a podrží si také minoritní vlastnický podíl. Její prodlouženou rukou má být bývalý závodník Jérome d´Ambrosio, který se dal na manažerskou dráhu. Výkonných funkcí se naopak vzdal majitel monacké miniautomobilky Gildo Pastor, jenž se hodlá věnovat jiným aktivitám.

Pokračovat má technická kooperace s Mercedesem. Do závodních monopostů v sezoně 2021 usednou Edoardo Mortara a Norman Nato.

Zdroj: Venturi, úvodní foto: FIA Formula E