Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc si bude své souboje lépe vybírat

Leclerc si bude své souboje lépe vybírat

Už mu to došlo

Charlesu Leclerkovi konečně vychladla hlava a připustil, že havárie v prvním kole Velké ceny as-Sachíru byla zbytečná a v budoucnu by si měl počínat opatrněji. Pořád vidí i pozitivní stránku odvážných manévrů, ale alespoň uznává, že sportovní komisaři ani neměli jinou možnost, než mu po vypadnutí ještě udělit trest ztráty tří míst na startu poslední velké ceny sezony 2020.

"V podstatě jsem komisařům nedal na výběr," řekl jezdec Ferrari na začátku víkendu v Abú Zabí. "Když nedokončím závod, musí být jiný způsob, jak mi udělit trest. A jim nezůstala jiná možnost než mě potrestat v následujícím závodu. Tak to prostě je.

Řekl bych, že jsme díky mým manévrům v prvním kole často získali pozice a tím i mnoho bodů. Občas to ale nevyjde, jako minulý víkend nebo na začátku sezony v Rakousku. Ale je třeba říct i to, že jsme takhle hodně bodů získali. Zkusím si už lépe vybírat své souboje. Nemohu popřít, že i kdybych se dostal před Maxe, nic moc bychom tím nezískali, byl prostě mnohem rychlejší. Je to minulost. Poučím se z ní a jde se dál."

Max Verstappen, který před týdnem doplatil na kolizi Leclerka se Sergiem Pérezem, nepotřebuje o věci s Leclerkem zbytečně opět mluvit.

"Ne, nevidím důvod," prohlásil závodník Red Bullu. "Přišel jsem sem závodit, pak můžu letět domů. Kvůli tomu jsem tady. Nevidím smysl v tom, že budeme zbytečně mlít pantem a každý bude chtít mít poslední slovo. Ani jeden z nás nedokončil závod, toť vše."

Leclerc dostal nové zadání. Pokud riskovat, tak ne zbytečně. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari