Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton neodchází z Mercedesu

Hamilton neodchází z Mercedesu

Novou smlouvu může dostat pod stromeček

Mnozí Mercedes a hlavně Lewise Hamiltona podezřívali, že pro fanoušky mají naplánované překvapení. Není zvykem, aby staronový šampion v prosinci ještě neměl smlouvu na příští rok. Spekulace, že po posledním závodě oznámí odchod se sedmi tituly mistra světa, neporažený a na vrcholu, nebyly pravdivé. Místo toho Hamilton řekl, že má konečně čas plně se věnovat detailům smlouvy a že by s ní chtěl být hotov do Vánoc.

"Velmi rád bych se toho zbavil dříve, než přijdou Vánoce," řekl Hamilton v Abú Zabí. "Plánuji tu být i příští rok, chci tady být i příští rok. Jako tým jsme ještě neřekli poslední slovo, stále se dá dokázat více, a to nejen ve formuli 1, ale i mimo ni. Takže doufám, že začneme hned a do Vánoc budou všechny podpisy na svých místech."

Už nejednou jsme slyšeli o tom, že Hamilton nevyjednává pouze běžný jezdecký kontrakt, chce být i tváří a ambasadorem koncernu Daimler v určitých oblastech. Kromě motorsportu a podpory mladých jezdců z chudých rodin jsou mu blízká také témata ekologie a rasové rovnosti.

Proč trhat vítěznou partu? Foto: Mercedes

Noviny Süddeutsche Zeitung již před posledním závodním víkendem zveřejnily rozhovor s Totem Wolffem, ve kterém se píše, že zůstává nejen součástí týmu, ale také na místě jeho šéfa.

"Ano, zůstávám ve F1 a na místě šéfa týmu. Chtěl jsem najít lepší rovnováhu mezi prací a životem, ale nakonec jsem si uvědomil, že pro mě nebude fungovat. Vše, co dělám, je mým životem. Miluji řízení této společnosti a moje manželka se mnou sdílí vášeň pro motoristický sport."

Zpráva zatím nebyla potvrzena a v novinách se ani přímo nepíše, že Wolff má smlouvu a že za sebe nebude hledat náhradníka pro další roky. Příští rok bychom ho ale opět měli vídat v garáži Mercedesu. S touto jistotou teď může Hamiltonovi pomoci prosadit jeho podmínky.

Zdroj: MotorsportWeek, Süddeutsche Zeitung, úvodní foto: Mercedes