Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Leclerkův bratr zkusí FIA F3

Leclerkův bratr zkusí FIA F3

Bude závodit za Premu

Ve FIA F3 budeme příští rok vídat Arthura Leclerka, mladšího bratra pilota stáje Ferrari ve formuli 1 Charlese. Dvacetiletý Monačan se stane jezdcem Premy. V barvách tohoto týmu jsme ho mohli spatřit již letos v šampionátu Formula Regional European Championship. Tam nestačil pouze na svého týmového kolegu Gianluku Petecofa a stal se vicemistrem.

„Jsem nadšený, že můžeme Arthura přivítat v našem týmu pro formuli 3. V regionálním šampionátu zažil vydařenou sezonu 2020. Získal více vítězství než kdokoli jiný. Kromě svých dovedností přináší i zápal pro tvrdou práci v zákulisí, což je to, co hledáme. Nemůžeme se dočkat, až se začneme připravovat na novou sezonu,“ uvedl šéf týmu René Rosin.

Leclerc se ke svému příchodu do FIA F3 vyjádřil následovně: „Jsem vážně šťastný, že mohu oznámit, že příští rok pojedu s Premou ve FIA F3. S týmem už mám nějaké zkušenosti, protože to bude náš druhý společný rok. Vybudovali jsme si výjimečný vztah. Bude to pro mě úplně nová výzva. V poli bude mnohem více jezdců a formát víkendu se zdá být vážně vzrušující. Nemůžu se dočkat začátku sezony,“ řekl.

Monopost Premy pro FIA F3 si Leclerc vyzkoušel už během letošních posezonních testů v Barceloně a v Jerezu. Foto: FIA Formula 3

V dosavadních dvou ročnících FIA F3 Prema dominovala. Jak v roce 2019, tak v roce 2020 brala titul mezi týmy i mezi jezdci. Zatímco v sezoně 2019 se stal v barvách této stáje šampionem Robert Švarcman, letos Oscar Piastri. Právě tato dvojice bude příští rok Premu reprezentovat ve formuli 2.

Zdroj: Motorsport, FIA F3, úvodní foto: Prema