Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff se Mercedesu nezavázal na tři roky

Wolff se Mercedesu nezavázal na tři roky

Zavázal se na celý život!

Nedávno médii proběhla zpráva, že Toto Wolff prodloužil svou smlouvu s Mercedesem a že díky tomu zůstane součástí týmu minimálně další tři roky. Šéf týmu Mercedes ale vysvětluje, že se jedná o nedorozumění. S týmem určitě zůstane mnohem déle.

"Došlo k nedorozumění," řekl Rakušan o své tříleté smlouvě. "Nezavázal jsem se na další tři roky. Zavázal jsem se na celý život! Nyní má tým tři spoluvlastníky a já jsem jedním z nich. Nezávisle na mé pozici šéfa týmu, generálního ředitele, výkonného předsedy v budoucnosti. Já už zůstanu s Mercedesem."

Skutečnost bude asi taková, že Wolff by měl ještě nějaké tři roky zůstat na místě šéfa týmu a mezitím si připravit vhodného nástupce. Svého 33% podílu se ale jen tak nevzdá a jelikož je strůjcem velkých úspěchů týmu, bude pak i ostatními dvěma akcionáři vítán na jiné pozici. Nejspíš si ponechá křeslo generálního ředitele, které beztak již teď okupuje.

"Pro mě byl rok 2020 jedním z nejdůležitějších v mém životě. Jeho první polovina mi dala čas zamyslet se nad budoucností. Nikdy jsem nepomyslel na to, že se vzdám podílu v týmu. Ohledně místa šéfa týmu jsem si ale dlouho nebyl jistý.

Kdybych viděl, že je tady někdo lepší na toto místo, předal bych mu štafetu. Ale nikoho takového teď nevidím. Je třeba zvládat závodní, politickou i obchodní stránku fungování týmu F1. Proto jsem se rozhodl setrvat na místě šéfa týmu. Na místě, které mám tak moc rád.

Kvůli budoucnosti týmu, jeho stabilitě a růstu, musím najít někoho, kdo převezme moje místo šéfa týmu dříve, než já přejdu na více korporátní pozici. Nevím, kdy nadejde ta chvíle, ale Jim (Ratcliffe z Ineosu), Ola (Källenius z Mercedesu) a já jsme se dohodli, že je mým úkolem vybrat vhodného člověka," uvedl Wolff.

Přestávka vynucená pandemií dala Wolffovi čas přemýšlet. Foto: Mercedes

Zdroj: F1i, Autosprint, úvodní foto: Mercedes