Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Macháček řádil jako zamlada

Macháček řádil jako zamlada

Enge pokračuje s velkou ztrátou

Nestárnoucí Josef Macháček pořádně prohnal mnohem mladší konkurenci v úvodní etapě Rallye Dakar. V kategorii Lightweight Prototypes mu po dojezdu do cíle patřilo druhé místo. Dodatečná čtyřminutová penalizace ho bohužel srazila do hloubi pole.

Ráno jsme měli trochu naspěch, protože ještě na přejezdu jsme museli řešit problém s manžetou. Pak přišly trable s tankováním, a tak jsme odstartovali do speciálky o něco později, nicméně na výsledný čas to nemělo vliv. Jelo se hodně v kamení a v prachu. Jsem ale rád, že jsem se dostal mezi rychlé jezdce,“ podotkl dakarský nezmar.

Tomáš Enge bohužel přišel o šance na dobré umístění hned v úvodní etapě. Foto: Buggyra

Mnohem méně se dařilo jeho kolegovi z týmu Buggyra Racing Tomáši Engemu. Potkaly ho podstatné technické potíže a nabral obrovské pětihodinové zpoždění.

Stalo se to, před čím mě všichni varovali. Ještě nevíme, kde je přesně problém, ale auto jelo od začátku jen na zadní pohon a zřejmě kvůli tomu se přehřívaly zadní poloosy, takže praskla jedna a pak i druhá. Třicet kilometrů před cílem jsme byli nuceni udělat provizorní opravu, která nám zajistila to, že jsme tady, i když s velkou ztrátou,“ konstatoval v bivaku Enge.

Průběžné klasifikaci zatím dominuje španělsko-francouzská dvojice Herrerová – Cazalet. Macháček je veden na 14. příčce, Enge na 57.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra