Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Macháčka a Engeho tentokrát zdržely jen defekty

Macháčka a Engeho tentokrát zdržely jen defekty

Expilot formule 1 si pořádně zapředjížděl

Oba čeští zástupci v kategorii lehkých vozidel konečně na letošním Dakaru zažili relativně klidnou etapu. Úplně bez potíží se to ovšem neobešlo.

Hned na začátku jsme dělali pneumatiku, a tak nás hodně strojů předjelo. Museli jsme se pak prokousávat dopředu a ztratili drahocenný čas. Na konci jsme se dostali mezi rychlejší jezdce, nikdo nám už neprášil a jelo se pěkně. Ale s časem spokojený nejsem,“ prohlásil Josef Macháček, který se spolujezdcem Pavlem Vyoralem dorazil do cíle na 21. místě. 

Bohužel denní chlebíček posádky Enge - Tošenovský: opravuje se...Foto: Buggyra

V jedné zatáčce jsme o kámen prorazili gumu, ale takových šutrů tam bylo dnes tisíce. Pak jsme měnili řemen na variátoru, který se nám roztrhnul, ale jinak dobrý. Pohybovali jsme mezi úplně posledními a hodně jsme tedy předjížděli. Chtěli jsme to dnes hlavně dojet. Vypadá to, že jsme se začali ubírat správným směrem,“ uvedl Macháčkův kolega z Buggyra Racingu Tomáš Enge, jehož naviguje Vlastimil Tošenovský. Této dvojici patřila v konečném účtování etapy 31. příčka.

V celkovém pořadí jsou bohužel Macháček i Enge od čelních příček hodně vzdáleni. Na vedoucí chilské duo Contardo – Vinagre ztrácí osmnáctý Macháček devadesát šest minut a jednapadesátý Enge po obrovských technických problémech přes jedenáct hodin.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra