Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

ART potvrzuje Smoljara s Vestim

ART potvrzuje Smoljara s Vestim

Druhý jmenovaný se stává juniorem Mercedesu

ART Grand Prix je dalším týmem, který začíná odtajňovat svou jezdeckou sestavu pro letošní sezonu FIA F3. V úterý francouzská stáj oznámila první dva piloty. Jsou jimi Alexander Smoljar a Frederik Vesti. Smoljara jsme v barvách ART Grand Prix vídali již loni. Vesti se do týmu přesouvá od Premy a současně se stává novým členem juniorského programu Mercedesu.

„Jsem rád, že budu i nadále závodit pro takový přední tým, jakým je ART Grand Prix. Navzájem jsme se již dobře poznali. Atmosféra v týmu pro mě bude příjemná a dobře známá. Je to jeden z nejlepších týmů v tomto šampionátu. Máme tedy šanci dosáhnout nějakých dobrých výsledků. Mým cílem pro letošní sezonu je samozřejmě vítězit. V takovémto týmu nemohu mít jiný cíl. Už také mám zkušenosti (s FIA F3 – pozn. red.), což znamená hodně. Loni jsem si vyzkoušel spoustu nových věcí. Nyní se můžu soustředit na další důležité momenty,“ uvedl Smoljar.

Vesti dodal: „Stát se juniorem Mercedesu bylo mým snem a mnoho let jsem na tom tvrdě pracoval. Každý den mě to motivovalo. To, že budu spolupracovat s nejlepším týmem světa, je pro mou kariéru obrovská vzpruha. Těším se, že si do budoucna vybudujeme silný pracovní vztah. Mercedes hodně obdivuji díky jeho smýšlení a také za to, jak tvrdě pracuje, což mu pomohlo stát se tak úspěšným. Své juniory si vybírá velice pečlivě. Jsem opravdu nadšený, že budu členem jeho programu, spolupracovat s ním a rozvíjet se jako jezdec.“

S ART Grand Prix se Vesti svezl již během loňských posezonních testů v Jerezu. Foto: ART Grand Prix

Jak pro Smoljara, tak pro Vestiho byl loňský rok ve FIA F3 premiérovým. Smoljar skončil celkově jedenáctý. Svého nejlepšího výsledku dosáhl ve sprintu v Monze, který dokončil jako třetí. Při podniku v Silverstone během prvního srpnového víkendu si původně dojel ve sprintu pro vítězství. Později však obdržel pětisekundovou penalizaci a spadl na šesté místo. Vesti loni vyhrál třikrát a v šampionátu obsadil čtvrté místo.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: ART Grand Prix