Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen je lepší než Hamilton

Verstappen je lepší než Hamilton

Russell nám dal důkaz, míní Horner

Málokdo pochybuje, že Max Verstappen je jedním z nejtalentovanějších a nejlepších závodníků současnosti. Ale Christian Horner použil jednoduchou logiku, podle níž svého jezdce zařadil i nad sedminásobného šampiona Lewise Hamiltona. Vychází z porovnání toho, co ve stejných vozech dokázali mladí a málo zkušení jezdci.

"Myslím si, že Max je nejlepší a výkon George Russella ve voze Mercedesu mi to potvrdil," řekl šéf týmu Red Bull pro nizozemský web RacingNews365. "Podle mě jsou Max a Lewis oba výjimeční, ale i když nelze nevidět Lewisovy úspěchy, nedají se ani přehlédnout výhody, které má díky svému týmu.

Max musí se svým vozem jezdit více na hraně. V Mercedesu se i jezdec Williamsu kvalifikuje do první řady, George dokonce téměř vyhrál závod. Ale kdyby někdo musel nahradit Maxe, kdyby například dostal koronavirus, nikdo by nedokázal jen tak sednout do jeho vozu a dosahovat stejných výsledků."

Horner to neřekl přímo, možná aby nešel proti mladým jezdcům Red Bullu, ale rozdíl je vidět, aniž Verstappena někdo nahradil. Výsledky podobné Verstappenovým neměli ve stejném voze Pierre Gasly ani Alexander Albon.

Šéf týmu Mercedes Toto Wolff se samozřejmě srovnání směje.

"Christian nedokáže přestat provokovat, ale je to součástí hry," reagoval v rozhovoru pro ORF. "Nejlepší jezdce můžete porovnávat, pouze pokud je necháte závodit za jeden tým. Neviděli jsme Lewise s Maxem, Georgea proti Lewisovi ve stejném voze ani Charlese Leclerka ve špičkovém autě."

Jak by to dopadlo, kdyby se setkali v jednom týmu? Foto: Red Bull

Wolff také řekl, že Verstappen bude mít příští rok silnějšího soupeře ve druhém voze Red Bullu, zkušeného Sergia Péreze. Díky tomu by měl Red Bull být i větší hrozbou v Poháru konstruktérů než v uplynulých letech.

Zdroj: ORF, RacingNews365