Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Correa se navzdory všemu vrací

Correa se navzdory všemu vrací

Sen o formuli 1 pořád nevzdává

V dnešní době, dusící se pod tlakem koronavirové pandemie, jsou dobré zprávy vzácným zbožím. Tato je navíc téměř svědectvím o zázraku.

V sobotu 30. srpna 2019 se Juan Manuel Correa podruhé narodil. V hlavním závodě formule 2 na okruhu Spa-Francorchamps se krátce po startu zapletl do kolize. V ní na výjezdu ze zatáčky Raidillon vyhasl život Anthoine Huberta. Correa byl v téměř beznadějném stavu převezen do nemocnice. Když ho lékaři vysekali z nejhoršího, dlouho bojovali o záchranu jeho pravé nohy, jíž hrozila amputace. Jezdec přitom neustále mluvil o tom, že se chce do kokpitu vrátit. Téměř nikdo to nebral vážně. Jenže on to dokázal. 

Déle než rok trvala náročná rehabilitace. Juan Manuel se musel nejprve zase naučit chodit. Foto: FIA F2

V nadcházející sezoně se Correa objeví v seriálu F3. Angažoval ho tým ART. „Po tom, co jsem si prožil, jsem nesmírně šťastný. Konečně jsem zpátky. Děkuji ART, že ve mně nepřestal věřit,“ napsal Correa v emotivním prohlášení. „Formule 3 je jenom mezistanice. Sen dostat se jednou do F1 jsem nepochoval. Teď k jeho naplnění udělám první krok. Rok a půl jsem neseděl v autě, vím, že to hlavně zpočátku bude extrémně náročné. Nenacházím se však pod žádným tlakem a vydám ze sebe to nejlepší.

Juan Manuel je vzorem statečnosti a vytrvalosti. Má neuvěřitelnou mentální sílu a bojového ducha. Zároveň je po dlouhé pauze hladový po úspěchu. Jsme hrdí na to, že jsme mu mohli poskytnout tuto příležitost,“ uvedl šéf stáje ART Sébastien Philippe.

Zdroj: ART, úvodní foto: FIA F2