Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Correa se znovu učí chodit

Correa se znovu učí chodit

Místo osmnácti měsíců jich stačilo šest

Někdy stačí zlomek vteřiny a lidský osud nabere úplně jiný směr. Když Juan Manuel Correa v pozdním odpoledni 31. srpna 2019 startoval do závodu F2 ve Spa-Francorchampsu, netušil, že takový moment se neúprosně blíží. Na rozdíl od Anthoinea Huberta měl štěstí. Strašnou ránu v Eau Rouge přežil.

Lékaři v lutyšské nemocnici vyhráli bitvu o jeho život a jejich kolegové dokázali odvrátit hrozící amputaci dolních končetin. I tak se však před ním otevírala neradostná perspektiva.

„Při propuštění z kliniky v Londýně mně sdělili, že o berlích se začnu pohybovat nejdříve za půl roku. O chůzi může být řeč za osmnáct měsíců až dva roky. Pokud nepřijdou komplikace,“ svěřil se v podcastu televizní stanice ESPN. 

Correa se hrdě hlásí ke své původní vlasti. Foto: FIA Formula 2

Skutečnost? Na videu, které zveřejnil na svém instagramovém účtu, se Correa šourá po kuchyni bez jakékoliv opory. Pravá noha spočívá ve speciální bandáži a na první pohled je patrné, že každý minikrok je provázen obrovským úsilím. „Asi těžko se dá mluvit o tom, že bych běhal,“ podotkl s hořkým úsměvem. „Ale pomalu se do toho dostávám.

Ačkoliv o tom doktoři nechtějí ani slyšet, hodlá se rodák z ecuadorského Quita, jenž však reprezentuje Spojené státy, vrátit na okruhy už napřesrok.

Zdroj: FORMULE.cz