Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V nouzi i Grosjean a Magnussen dobří?

V nouzi i Grosjean a Magnussen dobří?

Haas hledá třetího jezdce

Tak se zdá, že kariéra Romaina Grosjeana a Kevina Magnussena ve F1 ještě nemusí být definitivně uzavřena. Šéf stáje Haas Günther Steiner nevyloučil, že by je mohl povolat v případě potřeby jako náhradníky.

Tato dříve spíše hypotetická možnost se s nástupem pandemie koronaviru stala smutnou realitou. Také Haas byl nucen v závěru loňské sezony dvakrát nasadit místo Grosjeana Pietra Fittipaldiho, i když na vině tentokrát nebyl Covid-19, nýbrž Francouzovo zranění z Bahrajnu.

Neměl bych s tím žádný problém, pokud budou volní,“ prohlásil Steiner, který je s „propuštěnci“ prý nadále v kontaktu. „Myslím, že se rádi vrátí. Zatím jsem se jich na to neptal, ale jsem přesvědčen, že nezatrpkli.“ 

Toto je Fittipaldi, bohužel však ne Emerson. Foto: Haas

Kámen úrazu je v první Steinerově větě. Oba jeho bývalí svěřenci jsou nyní vázáni jinde – Magnussen v seriálu sportovních vozů IMSA, Grosjean v Indy Car. „Jednáme také s Pietrem. Ale nespěcháme s tím ani my, ani on. Každopádně třetího jezdce po loňských zkušenostech mít musíme. Nikdo neví, co nás potká,“ podotkl Steiner.

Jenže Fittipaldi rozhodně nepřesvědčil, že by na formuli 1 měl. A Grosjean se už dal slyšet, že pokud bude třeba, rád za Micka Schumachera nebo Nikitu Mazepina zaskočí…

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Haas