Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

DS bude pokračovat v elektrickém šampionátu

DS bude pokračovat v elektrickém šampionátu

Čeká se na Mercedes a spol.

Druhá stáj formule E se veřejně zavázala k pokračování v šampionátu i po zavedení monopostů třetí generace, tedy v období 2023 až 2026. Po indické Mahindře tak učinila francouzská značka DS, která je v seriálu zastoupena prostřednictvím čínské ekipy Techeetah.

Odnož automobilky Citroën nejprve ve formuli E spolupracovala s Virginem. K Techeetahu přešla v sezoně 2018/19. Společně získaly dva jezdecké tituly (Jean-Eric Vergne a Antonio Felix da Costa) a dvě prvenství v týmovém hodnocení. 

V minulém ročníku DS Techeetah triumfoval v celkovém hodnocení jezdců i týmů. Foto: FIA Formula E.

Elektrifikace je jádrem globální strategie DS Automobiles,“ prohlásila šéfka této společnosti Beatrice Foucherová. „Do formule E jsme vstoupili jako první prémiový výrobce a z účasti jsme vytěžili maximum – ať už jde o technickou stránku, tak o povědomí o DS u veřejnosti.

Rozhodující vyjednávání však bossy nyní už mistrovství světa teprve čekají. Další velcí hráči, tedy Mercedes, Porsche a Nissan, se totiž dosud k pokračování svého angažmá nevyjádřili. Naopak o vstup projevil zájem McLaren, který si již zajistil opci.

Zdroj: DS Techeetah, úvodní foto: FIA Formula E