Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Trident představil jezdeckou sestavu

Trident představil jezdeckou sestavu

Sato potvrzen na celou sezonu, Viscaal zatím jen pro úvodní podnik

Tým Trident tento týden oznámil, kdo bude jeho barvy hájit v letošní sezoně formule 2. Stejně jako loni bude za stáj závodit Marino Sato. Toho při úvodním podniku doplní v sestavě stáje Bent Viscaal. Jestli se nizozemský nováček, který loni účinkoval ve FIA F3, ukáže také ve zbývajících závodech, zatím není jasné. Podle informací severu Motorsport by ale i on měl odjet celou sezonu.

„Loni v prosinci s námi Bent testoval jeden den v Bahrajnu a několikrát jsme si uvědomili, jak je rychlý. Ještě si vzpomínáme na to, jak loni v červenci při závodě FIA F3 v Silverstone připravil o vítězství našeho (tehdejšího – pozn. red.) jezdce Zendeliho. Jsme přesvědčeni, že společně dosáhneme skvělých výsledků. Budeme ho podporovat, jak nejlépe umíme, abychom mu pomohli zapadnout do naší rodiny co nejrychleji,“ řekl šéf stáje Giacomo Ricci.

V loňském roce závodil Bent Viscaal ve FIA F3 za stáj MP Motorsport. Foto: MP Motorsport

K setrvání Marina Sata se Ricci vyjádřil následovně: „Loni ukázal pozoruhodný pokrok a před novou sezonou si tak jsme jistí jeho potenciálem. Pevně věřím, že nový formát víkendu, který bude zahrnovat tři závody a obrácené startovní rošty, Marinovi umožní opakovaně dosahovat na body a bude tak moci i nadále růst.“

Spolupráce Marina Sata a Tridentu bude pokračovat i letos. Foto: Trident

Nyní ve startovní listině pro letošní sezonu zbývá už jen jedno volné místo, a to u MP Motorsportu po boku Lirima Zendeliho. Jako o kandidátech na tuto sedačku se hovoří o Robertu Merhim nebo o Louisi Delétrazovi.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Trident