Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Portimão definitivně na palubě

Portimão definitivně na palubě

Pojede se tam třetí velká cena sezony.

Formule 1 se letos vrátí na portugalský okruh Portimão. Podle očekávání zabere termín 2. května, který nechala volná nerealizovaná VC Vietnamu. Jelikož místo v Číně se 18. dubna pojede na italském okruhu Imola, španělská Barcelona-Catalunya bude tentokrát až třetím evropským okruhem sezony. Ta začne na Mezinárodním bahrajnském okruhu v Sachíru, kde se také uskuteční předsezonní testování.

Velká cena Portugalska je tedy po potvrzení ze strany Formuli 1 pevnou součástí kalendáře sezony 2021. Otázkou zůstává, zda se na tribuny dostanou diváci. Loni jich bylo na tribunách 27 tisíc, jenže celá Evropa je aktuálně zasažena novou vlnou onemocnění na Covid-19.

To Baku, kde se na začátku června pojede Velká cena Ázerbájdžánu, šestý závod letošního šampionátu, už oznámilo, že diváky na tribuny nevpustí. I tak je to ale posun oproti minulému roku, kdy byl závod zcela zrušen.

Vlastní cestou jde Bahrajn. Je možné dostat se na tribuny první velké ceny sezony, ale člověk musí být očkovaný proti Covid-19, nebo musí prokázat, že onemocnění už překonal. V opačném případě nebude vpuštěn, i kdyby měl platnou vstupenku. Sedět se bude pouze na dvou tribunách, přičemž má být dodržována bezpečná vzdálenost mezi návštěvníky, takže vstupenek na prodej asi nebude mnoho. Všechny doprovodné atrakce budou pod širým nebem a bude vyžadováno nošení roušek a souhlas se změřením teploty při vstupu.

Víkend v Portugalsku se do kalendáře opět dostal v poslední chvíli. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Alfa Romeo