Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Domenicali by uvítal návrat Ecclestona

Domenicali by uvítal návrat Ecclestona

Dveře jsou mu otevřené.

Nový generální ředitel společnosti Formula One by uvítal, kdyby se Bernie Ecclestone opět začal objevovat v zákulisí velkých cen. Když noví majitelé Ecclestona sesadili z místa bosse F1, které okupoval celá desetiletí, jmenovali ho čestným předsedou. Stačilo však pár kontroverzních vyjádření a jeho nástupce, Američan Chase Carey, mu v podstatě znemožnil zúčastnit se závodního víkendu jinak než jako běžný divák na tribuně.

"S Berniem spolu dobře vycházíme," řekl Stefano Domenicali. "Řekl mi, abych mu určitě zavolal, pokud budu potřebovat poradit. Formule 1 bez Bernieho, promiňte, ale nemohla by být taková jako je dnes. Nezapomínejte, že byl pionýrem, který jako první rozeznal, jaký potenciál mají závody vozů jezdících na uzavřeném okruhu. Vybudoval nadšení, organizaci, byznys. Respektuji ho za to, kým je a co vytvořil. Jeho padok karta je připravena a já doufám, že skutečně navštíví několik závodů."

Některé z nejkontroverznějších Eccletonových prohlášení se týkaly rasismu, respektive boje proti němu. Nařčení z nedostatečného antirasizmu teď čelí i Domenicali, který by prý chtěl omezit klekání jezdců před závodem.

"Klečení, pokleknutí má v různých kulturách odlišné významy. Proto o tom chci s jezdci mluvit. Nechceme se soustředit na jediné gesto. Před závodem máme skvělý prostor, ale nechceme dělat politiku, pouze vyzvednout hodnoty, které jsou důležité pro svět i pro F1."

Domenicali by rád uvítal Ecclestona zpět ve světě F1. Foto: Lamborghini

Zdroj: Daily Mail, úvodní foto: FOM