Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Titul již není pouze pro výrobce motorů

Titul již není pouze pro výrobce motorů

Aston Martin může porazit Mercedes.

Sebastian Vettel označil názor, že pouze jezdec týmu vyrábějícího vlastní motory může skutečně pomýšlet na titul mistra světa, za old-school. Tedy něco ze starého světa, co už dnes není aktuální. Přirozeně přitom byla řeč o jeho novém týmu Aston Martin.

"To mi vrásky nedělá. Tyto vaše obavy jsou hodně old-school," řekl Vettel. "Svět se změnil. V minulosti byste asi měli pravdu. Avšak ve spolupráci s někým jako Mercedes nemusíme mít pochybnosti, zda k nám bude férový. Pokud budeme rychlejší, můžeme ho porazit.

Jak jsem řekl, takový názor je z jiné doby. Samozřejmě chápu, proč se mě na to ptáte, ale mně to starosti opravdu nedělá. Bylo by úžasné, kdybychom byli tak blízko Mercedesu. I to by pro nás byl ohromný úspěch. Takže teď je to jedna z posledních věcí, které by mě mohly trápit."

K nové identitě týmu patří nová barva, tradiční britská závodní zelená, která nahradila růžovou, tedy barvu dosavadního titulárního sponzora BWT. Vettela však budeme vídat v růžové přilbě. Stal se ambasadorem této rakouské společnosti podnikající v segmentu pitné a užitkové vody.

Čtyřnásobný šampion se stane tváří globální kampaně za zdravotně nezávadnou vodu přímo z vodovodních kohoutků, alternativy k vodě balené do platových lahví. Na temeni přilby má motto kampaně: "Změníme svět doušek po doušku.

Vettel v roce 2019 v horkém Maďarsku zaujal, když po tiskovce přesvědčil novináře, aby místnost společně uklidili po sobě i svých kolezích zvyklých nechávat platové láhve, pohárky a plechovky prostě na stolech.

Rozpočtový strop a zmrazení vývoje motorů dávají Vettelovi naději na další titul. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin