Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull je teď rychlejší, tvrdí Mercedes

Red Bull je teď rychlejší, tvrdí Mercedes

Uvidíme vyrovnaný boj o titul?

U Mercedesu nepanuje po předsezonních testech spokojenost. Ano, v předchozích letech jsme občas viděli, že se tým úřadujících šampionů snaží schovávat a neláká na sebe příliš mnoho pozornosti. Tento rok se ale analytici shodují, že W12 je hodně nervózní v zatáčkách a jezdcům se nedaří vůz nastavit neutrálně. Může to být hra, může to být problém, který bude mít Mercedes pouze na okruzích podobných Sachíru, ale může to být způsobeno i experimentem s tvarovanými boky podlahy nebo ztrátou zakázaného systému DAS v kombinaci s délkou vozu, kterou Mercedes již léta vyčnívá z průměru, a která může být nevýhodou v pomalejších i středně rychlých zatáčkách.

"V poslední den jsme měli dobrou spolehlivost a stihli jsme všechno, co jsme měli naplánované," řekl po třech dnech testování Andrew Shovlin, hlavní traťový inženýr. "Valtteri dopoledne pracoval na závodním nastavení, Lewis odpoledne kromě delších stintů stihl i na kvalifikační věci.

S vybalancováním natankovaného vozu jsme už byli spokojenější. Byl předvídatelnější, ačkoli z dat nasbíraných v uplynulých dnech je zřejmé, že nejsme tak rychlí jako Red Bull. Data z jízdy s prázdnější nádrží nás matou. Není vidět takové zlepšení, jaké by mělo být. V neděli příliš mnoho vozů zajelo lépe než my. Ne poprvé nejsme v zimních testech nejrychlejší, jenže tento rok budeme mít na zlepšení vozu méně času než v minulých letech."

Může Hamilton nervozitu za volantem pouze předstírat? Foto: Mercedes

Lewis Hamilton samozřejmě sledoval rychlost Red Bullu, který má letos největší šanci sesadit Mercedes z trůnu, ale vyzdvihl i rychlost vozů McLarenu a Alpine. To bylo ještě předtím, než Juki Cunoda včera v závěru posledního dne testování zajel velmi rychlé kolo ve svém AlphaTauri.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes