Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alpine o problémech vědělo

Alpine o problémech vědělo

Pokračuje ve vývoji vozu.

Díky třem bodům získáním v Imole je tým Alpine na sedmém místě Poháru konstruktérů a dalo by se říct, že uzavírá střed pole. Že získal body v Imole a nezískal je v Bahrajnu, bylo také o štěstí a smůle, ale i rychlostně vůz Alpine evidentně patří do horší části středu pole, nedokáže konkurovat týmům McLaren, Ferrari a AlphaTauri, s čímž tovární tým nemůže být spokojený. Ředitel týmu však prozradil, že o problémech nového vozu věděl před začátkem zimních testů.

"Ještě před testováním jsme věděli, že máme nějaké..., že v zimě nás pár věcí zpomalilo. Bylo se třeba přizpůsobit změně technických pravidel, jenže nás zaskočily problémy s větrným tunelem, což nám zpomalilo vývoj," řekl Marcin Budkowski v rozhovoru pro MotorsportWeek.

"Věděli jsme, že jsme neměli nejlepší zimu, takže jsme i očekávali, že budeme zahnáni do kouta. Testování nám to jen potvrdilo. Během testů jsme vůz zlepšili, ale přesto jsme zůstali na začátku sezony v defenzivě. Konkurenceschopnost v prvním závodě byla přesně taková, jak jsme očekávali.

Většina nových dílů, které jsme přivezli do Imoly, je ještě výsledkem zimního vývoje. Nové přední křídlo nebo nos prostě nemůžete mít za dva týdny. Ale některé věci šly do vývoje na základě dat z Bahrajnu. Určitě budeme potřebovat více než jen pár nových dílů. Nesmíme přitom zapomínat, že ostatní na nás nepočkají, také pokračují ve vývoji."

Fernando Alonso má po dvou závodech jeden bod. Foto: Alpine

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Alpine