Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottasovo tajemství tkví v dobré přípravě

Bottasovo tajemství tkví v dobré přípravě

Hamilton stěží zajel jedno dobré kolo.

V sobotu sice většina fanoušků F1 očekávala další kolo souboje Lewise Hamiltona s Maxem Verstappenem, z pole position se ale radoval Valtteri Bottas. Tentýž Bottas, který se před dvěma týdny v Imole kvalifikoval na osmém místě a v závodě nebyl o nic rychlejší.

"Samozřejmě je to dobrý pocit," řekl Bottas po vystoupení z kokpitu. "Už mi ten pocit chyběl. První dva závody jsem si kvalifikací naopak zkomplikoval. Měl jsem problém zahřát pneumatiky. Je za tím hodně tvrdé práce, ale vyplatila se!"

Ani později, na tiskovce po kvalifikaci, Fin nedokázal vysvětlit masivní zlepšení. Potvrdil pouze to, že rozdíl mezi osmým a prvním místem nepramení z práce odvedené za volantem v měřeném kole, ale z dobrého zahřívacího kola a z toho, že během trénování přišel na způsob, jak na okruhu Portimão rychle dostat pneumatiky na správnou teplotu.

Přestože Hamilton nebyl vůbec spokojený se svým výkonem, za Bottasem zaostal pouze o 0,007 sekundy. Foto: Mercedes

Správný recept tentokrát nenašel jeho týmový kolega. Jak sám řekl, za celou kvalifikaci trefil do černého pouze jedenkrát. A nebylo to ve Q3.

"Těžká kvalifikace. Viděli jsme, že všichni měli problémy. Trať je kluzká a fouká silný vítr. Takže to bylo těžké pro všechny stejně a mně to moc nevyšlo. První část kvalifikace nebyla dobrá, ve Q2 jsem dal pouze jedno dobré kolo. To vlastně bylo jediné dobré kolo celé kvalifikace, jelikož Q3 mi vůbec nevyšla. Valtteri odvedl skvělou práci ve velmi náročných podmínkách.", řekl Hamilton.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes