Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Makešovo premiérové prvenství v TCR

Makešovo premiérové prvenství v TCR

V celkovém pořadí je už druhý

Vynikajícího výsledku dosáhl jednadvacetiletý Michal Makeš v úvodním závodě druhého dílu seriálu TCR Eastern Europe na Slovakiaringu. Pilot týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra využil zaváhání dosavadního suveréna Tomáše Pekaře a dojel si pro svoje premiérové vítězství.

Začátek byl z mého pohledu spíš průměrný, ale přede mnou chyboval Vesnič a já se dostal na druhé místo. Potom Tomáš Pekař udělal v podstatě podobnou hrubku a posunul jsem se na první pozici. Za mnou se rozjel boj o druhou příčku, takže jsem si vytvořil dostatečný odstup, a pak už jen stačilo jet čistě,“ zhodnotil svůj výkon Makeš. 

Na Slovakiatingu oslavil Michal Makeš svoje první vítězství v šampionátu TCR Eastern Europe. Foto: Buggyra

Do odvety vyjížděl se svojí Cuprou TCR kvůli přehozenému pořadí na roštu až z devátého stání. Navíc předtím ve warm-upu spálil spojku. „Kvůli tomu jsem nemohl pořádně odstartovat. Dlouho mně trvalo, než jsem se propracoval dopředu. Mezitím se Pekař ocitl v čele a rychle se utrhnul,“ uvedl Makeš, který se zhruba v polovině jízdy objevil na třetím místě a udržel si ho až do konce.

Byl to po všech stránkách úspěšný víkend, na němž mají podíl sám Michal i tým řízený mým bráchou Tomášem, který skvěle připravil auto. Pro nás to znamená, že jdeme správným směrem. A pro soupeře je to definitivní důkaz, že s námi musejí počítat,“ prohlásil manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Jiří Mičánek mladší.

V průběžném pořadí postoupil Makeš na stříbrný stupínek se ztrátou 16 bodů na vedoucího Pekaře.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra