Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Turecku se nakonec nepojede

V Turecku se nakonec nepojede

Reprízu bude mít Velká cena Štýrska.

Pouze pár týdnů po zprávě, že Velká cena Turecka letos nahradí zrušenou Velkou cenu Kanady, přišla zpráva o zrušení Velké ceny Turecka. Nad okruhem Istanbul park visel otazník od chvíle, kdy Spojené království zařadilo Turecko na svou červenou listinu, z důvodu špatné pandemické situace v zemi.

Každý člen týmu, který by se chtěl z Turecka vrátit do Británie, by musel podstoupit dvoutýdenní karanténu v hotelovém pokoji. Jelikož většina týmů i většina jejich personálu je z Anglie, ukázalo se to být nepřekonatelným problémem.

Na zaplnění prázdného místa v kalendáři se F1 narychlo dohodla s okruhem Red Bull Ring. Ten už hostí Velkou cenu Rakouska a pojede se na něm i Velká cena Štýrska, která měla premiéru loni. Aby tyto dva závody následovaly po sobě, musí se Francie posunout o týden dopředu. Podle aktuálního kalendáře se tedy 6. června bude konat VC Ázerbájdžánu, následuje volný víkend a po něm se v řadě pojedou VC Francie, Štýrska a Rakouska. Po dalším volném víkendu následuje závod na Silverstone.

I letos bude Red Bull v pozici hostitele dvakrát. Foto: Red Bull

Nevíme, jak F1 přesvědčila Francouze, aby souhlasili se změnou termínu na poslední chvíli. Na okruh Paul Ricard bylo prodáno 15 tisíc vstupenek, maximum povolené tamní vládou. Fanoušci se zakoupenými vstupenkami, kterým nový termín nevyhovuje, mohou požádat o vrácení peněz. Dobrou zprávou je, že změna termínu nepřekazí rozlučkový test Romaina Grosjeana. VC Francie nyní sice termínově koliduje se závodem IndyCar na trati Road America, ale test se uskuteční 29. června.

Také bylo oznámeno, že na Silverstone se páteční kvalifikace na sprinterskou kvalifikaci začne až v 18:00 místního času, aby to na okruh stihli i ti, kteří ještě v pátek musí jít do práce.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull