Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Red Bull se přísnější kontrole přizpůsobí

Red Bull se přísnější kontrole přizpůsobí

Marko prý nemá žádné obavy.

Helmut Marko nepřímo připustil, že zadní křídlo Red Bullu je ohebné do větší míry, než by mělo být. Na druhé straně ale prošlo všemi kontrolami FIA. Když chce FIA ​​počínaje VC Francie zpřísnit stacionární testy, šéf motorsportu Red Bullu s tím nemá problém. Red Bull podle některých zahraničních médií dokonce ani není majitelem nejvíce ohebného křídla v poli.

"Naše křídlo prošlo testy," řekl Marko. "To rozhoduje. Teď jsme dostali nová kritéria, to je všechno. Není novinkou, že při změně pravidel týmy nacházejí šedé zóny. A nutno říct, že FIA nemá v hledáčku pouze Red Bull. Přizpůsobit se bude muset několik týmů."

Marko dále zmínil konkrétně Alpine a Alfa Romeo. Také řekl, že se Lewis Hamilton mýlí, pokud očekává, že změna Maxe Verstappena zpomalí o tři desetiny sekundy na kolo.

"V Barceloně jsme vyzkoušeli menší křídlo, protože jsme byli pomalí na rovinkách. Hamilton si všiml, když jezdil za námi, že jsme najednou na rovinkách docela rychlí a spojil si to s křídlem. Ale smíchal dvě samostatné věci.

Tohle určitě nebude věc, která rozhodne šampionát. Neděje se nic tak zvláštního. Když jsme předtím vyhrávali tituly, museli jsme přední křídlo přizpůsobovat i dva-třikrát za rok."

Hamilton ve Španělsku hodně koukal na zadní křídlo Red Bullu. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Red Bull