Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainzovi šampaňské moc nechutnalo

Sainzovi šampaňské moc nechutnalo

Celé by si to představoval jinak.

Carlos Sainz včera v Monte Carlu obsadil druhé místo za nedostižným Maxem Verstappenem. Dvouciferný bodový zásah opravdu potřeboval, a hlavně díky bodům z Monaka je nyní pouze dva body za svým týmovým kolegou a součet jejich bodů je teď pouze o dva body nižší než součet jezdců McLarenu. Samé dobré zprávy, ale Sainzovi pódium jaksi nechutnalo.

"Je to dobrý výsledek. Kdybyste mi před týdnem oznámili, že budu v Monaku druhý, tak bych měl velkou radost," řekl španělský závodník. "Nicméně, vzhledem k okolnostem, Charlesově pole position, mému ztracenému kvalifikačnímu kolu... Prostě to není tak dobré, jak by mělo být. Ale to časem přijde, určitě budu rád a budu hrdý na svůj výkon. A ve srovnání s minulým rokem je to velké zlepšení."

Nebylo to celkem ono. Foto: Ferrari

Sainz měl nejspíš během dvouhodinové jízdy za vozem Red Bullu dostatek času přemýšlet nad tím, že kdyby mu nehoda Charlese Leclerka nepřerušila poslední kolo kvalifikace, mohl být před Verstappenem. Ferrari stále neví, zda Charlesi Leclerkovi v odstartování do závodu zabránilo selhání techniky způsobené jeho nárazem do svodidel. Leclerkovi alespoň poděkovalo, že po skončení závodu šel Sainzovi poblahopřát.

"Jsem rád, že jsem Charlese viděl pod pódiem. Bylo to skvělé gesto, kterým ukázal, že se těší spolu s Carlosem a s celým týmem," našel šéf Scuderie, Mattia Binotto, i na Leclerkově straně garáže pozitivní věc, kterou mohl pochválit.

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Ferrari