Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Red Bull v sobotu zklamal sám sebe

Red Bull v sobotu zklamal sám sebe

Nejrychlejší vůz se nedostal do první řady.

Počínaje prvním tréninkem v Baku ukazovaly vozy Red Bullu výbornou rychlost na jedno kolo, přesto ani jeden z nich dnes nebude startovat z první řady. Tým červeného býka je samozřejmě zklamaný a neskrýval to ani jeden z jeho závodníků.

"Hloupá kvalifikace, opravdu," nevěděl najít lepší slova Max Verstappen, který si byl po pátku jist, že bude startovat před svým soupeřem v boji o titul, avšak Lewis Hamilton obsadil druhé místo. Výsledky by možná byly jiné, kdyby Júki Cunoda neutnul kvalifikaci předčasně.

"Už je to tak. Třetí místo. Měli jsme dobrý vůz, po ne moc dobrém třetím tréninku jsme se otřásli a šlo to dobře. Jenže všechny tyto hovadiny, pořád... Prostě jsme měli smůlu. Je to městský okruh a na městských okruzích se to stává. Ale jak jsem řekl, máme rychlý vůz. Snad si v závodě pohlídáme pneumatiky a dovezeme dobré body."

Jak moc byl Sergio Pérez po pátku nadšený, že si poprvé dokázal vůz Red Bullu dobře nachystat již v pátek, tak moc byl zklamaný v sobotu večer.

"Dnešek byl velkým zklamáním," přiznal Mexičan. "Začal jsem výborně, ve čtvrté zatáčce jsem už oproti mému starému času získal dvě desetiny a potom jsem zablokoval kola. Nejspíš jsem jel příliš blízko za Landem a začal foukat silnější vítr. Zablokoval jsem kola a pokazil kolo. Byl jsem si tak jistý, že to bude dobré kolo... Celý víkend jsme měli rychlost a ve Q3, když se láme chleba, tak se mi stane tohle. Jsem opravdu naštvaný, měl jsem stát přinejmenším v první řadě."

Zatímco Max Verstappen může po startu zaútočit ze třetího místa, Sergio Pérez vybojoval sedmou pozici.

Ani jednomu z jezdců Red Bullu sobota nevyšla podle představ. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull