Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Makeš v čele seriálu TCR Eastern Europe

Makeš v čele seriálu TCR Eastern Europe

V Poznani vybojoval první a druhé místo

Vynikajícího úspěchu dosáhl v Poznani jezdec týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Michal Makeš. Na tamním okruhu se probojoval do čela průběžné klasifikace seriálu TCR Eastern Europe. Pomohla mu k tomu dvě pódiová umístění a také nedělní výpadek dosavadního lídra Tomáše Pekaře.

V úvodním klání vedl Makeš od startu do cíle. Mnohem dramatičtěji se pro pilota Cupry TCR odvíjela odveta, do níž vyrazil z osmého stání na roštu. Musel podstoupit několik dramatických soubojů, ten nejtvrdší s domácím Lukaszem Stolarczykem. „Nejprve jsem ho předjel na brzdy a trochu jsme se ťukli. Ale nebylo to nic zásadního. On se mi to potom pokusil vrátit. Viděl jsem, že mu to nevyjde a že to bude s kontaktem, takže jsem byl připravený a jen čekal na to, jak velká rána přijde,“ popsal Makeš incident, po němž pokračoval, zatímco Polák skončil v bariéře. 

Michal Makeš vede průběžné pořadí šampionátu TCR Eastern Europe. Foto: Buggyra

V nájezdu do posledního kola se pak Makeš dostal i před druhého Sebastiana Steibela a ještě stíhal pozdějšího vítěze Bartosze Groszeka.

Šampionát nerozhoduje počet prvenství, ale schopnost neudělat chybu a špatný výsledek. To se nám zatím daří a doufám, že tuto formu udržíme,“ konstatoval manažer stáje Jiří Mičánek mladší.

Výsledky:

1. jízda: 1. Michal Makeš (CZ, Mičánek Motorsport powered by Buggyra, Cupra TCR), 2. Tomáš Pekař (CZ, Carpek Service, Cupra TCR) +7,666, 3. Szymon Jablonski (PL, BM Racing Team, Hyundai i30N TCR) +17,896.

2. jízda: 1. Bartosz Groszek (PL, Hornak – Aditis, Audi RS3 LMS TCR), 2. Michal Makeš (CZ, Mičánek Motorsport powered by Buggyra, Cupra TCR) +0,876, 3. Sebastian Steibel (D, Steibel Motorsport, Cupra TCR) +2,996.

Zdroj: Buggyra, Úvodní foto: Buggyra