Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Další pódium pro Mičánek Motorsport

Další pódium pro Mičánek Motorsport

Dva závody jako noc a den

Dva diametrálně odlišné závody absolvoval tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra během dalšího podniku Lamborghini Super Trofeo Europe v Zandvoortu.

V sobotu se posádce Bronislav Formánek a Josef Záruba kvůli problémům s palivovým čerpadlem vůbec nedařilo. „Pro kluky to byl extrémně náročný den a zaslouží si poděkování,“ pochválil mechaniky šéf stáje Jiří Mičánek mladší. Už ráno totiž její zázemí vyplavila silná bouřka.

V neděli naopak Formánek se Zárubou sahali po prvenství v kategorii Pro-AM. „Snažil jsem se vyhnout kolizím, nejít do soubojů, kde hrozilo nějaké riziko. Díky tomu jsem udělal Broňkovi slušný náskok kolem třiceti vteřin, pak ale vyjel na trať safety car,“ uvedl „rozjížděč“ Záruba. 

Formánek a Záruba se posunuli na druhé místo průběžné klasifikace kategorie Pro-AM. Foto: Buggyra

 Formánek bohužel dvě kola před cílem neustál tlak Poláka Basze a chyboval. „Zatím na něj nemáme rychlost. Dvakrát jsme měli spolu kontakt, dokonce jsem zlomil práh. Všichni jsme navíc bojovali s přehříváním gum. Nakonec jsem přebrzdil a vyjel mimo trať, tím se Basz dostal přede mě,“ popsal rozhodující chvíle.

Seriál pokračuje na přelomu července a srpna na okruhu Spa-Francorchamps, kde se stane součástí doprovodného programu slavné čtyřiadvacetihodinovky.

Výsledky v kategorii Pro-AM:

1. závod: 1. Galbiati – Ramos (Target Racing), 2. Pavlovič – Matič (Bonaldi Motorsport) +0,287, 3. Ciglia – Pujeu (Oregon Team) +0,612...6. Formánek – Záruba (Mičánek Motorsport) – 1 kolo.

2. závod: 1. Basz – Lewandowski (VS Racing), 2. Formánek – Záruba (Mičánek Motorsport) +14,306, 3. Wells – Lee (Leipert Motorsport) +25,326.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra