Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Nejsem nejrychlejší, tvrdí Verstappen

Nejsem nejrychlejší, tvrdí Verstappen

Nejlepší pátek prý měl jeho soupeř.

Max Verstappen v pátek večer tvrdil, že na okruhu Red Bull Ring zatím není nejrychlejší on, ale jeho rival v boji o mistrovský titul, Lewis Hamilton. Přitom Verstappen je na vrcholu tabulek obou včerejších tréninků.

"V druhém tréninku byl nejrychlejší Lewis, jenže jeho kolo bylo vymazáno (z důvodu nerespektování hranic trati, pozn. red.). Kvůli tomu to na pohled vypadá jinak, než to doopravdy bylo," řekl nizozemský závodník. "Ale celkově to byl dobrý den. Na pár věcí se musíme ještě podívat, ale to je po pátku dokonale normální. S vozem jsem spokojen."

Optimismus před začátkem víkendu neskrýval Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu.

"V Spielbergu jsme vždycky byli silní. Z nějakého důvodu zde turbo Hondy funguje lépe než turbo Mercedesu, tak se nám možná podaří vyhrát pětkrát v řadě," řekl Marko odkazujíc na vítězství Maxe Verstappena v Monaku a ve Francii a Sergia Péreze v Ázerbájdžánu.

Verstappen prý nepočítá se snadným víkendem. Foto: Red Bull

Pérez v prvních trénincích za Verstappenem opět zaostával a musí doufat, že to dnes dožene.

"Musíme vůz prostě vyladit. Stává se, že v trénincích nejsem s vozem docela spokojený. Při hledání nejlepšího nastavení jsem si zvolil směr a asi nebyl správný. Ale nedělá mi to velké starosti, rychlost v dlouhých stintech vypadala nadějně."

Red Bull se snaží Mercedesu oplatit půjčené i za oponou. Po zpřísnění testů pružnosti zadního křídla volal Christian Horner po stejně přísných testech předního křídla. Jelikož se zatím nedočkal odpovědi, zapojil do mediálního nátlaku na FIA i Verstappena.

"Já si myslím, že když se podíváte na zadní křídlo, měli byste se stejným okem podívat i na zadní," prohlásil Verstappen. "Přední křídlo má na vůz ještě větší vliv než zadní. Samozřejmě je úkolem FIA na všechno dohlédnout."

Zdroj: Motorsport, RaceFans, grandprix