Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen jezdil v perfektním voze

Verstappen jezdil v perfektním voze

Druhou půlku závodu si vysloveně vychutnával.

Max Verstappen po vítězství ve Velké ceně Štýrska ocenil svůj tým, který mu prý poskytl dosud nejlepší vůz. Nizozemec v tomto voze vyhrál kvalifikaci, zvládl start a okamžitě si vytvořil náskok před druhým Lewisem Hamiltonem, díky čemuž mu po celou dobu závodu nehrozilo předjetí ani undercut.

"Bylo důležité zvládnout start. První stint byl pak hlavně o starostlivosti o pneumatiky," řekl Verstappen po závodě. „A přestože jsem se o ně hodně staral, měl jsem velmi dobrou rychlost. V předchozích závodech to nebylo vždy stejně, hodně jsme na této věci makali. A dnešek byl skvělý. Jakmile jsme dali na vůz tvrdé pneumatiky, už jsem si jen užíval jízdu.

Samozřejmě, musel jsem dávat dobrý pozor při předjíždění o kolo. Jednou jsem dohnal vláček asi tak dvanácti vozů. Pak to už šlo snadno. Evidentně jsme byli s náskokem nejrychlejší. Vyvážení bylo skvělé a celkově jsme letos ještě neměli takto dobrý vůz."

Verstappen se určitě těší na další víkend na stejném okruhu. Foto: Red Bull

Verstappen stál na stupních vítězů mezi dvěma jezdci Mercedesu. Pérez měl smůlu, že ho mechanici zdrželi při výměně pneumatik o pár vteřin déle, než je normální a ztratil kvůli tomu pozici ve prospěch Valtteriho Bottase. Red Bull se to pokusil zachránit změnou strategie na dvouzastávkovou a opravdu chybělo málo a byl by to úspěšný pokus. Mexičan Fina dojel na konci posledního kola.

"Potřeboval jsem pouze půl kola navíc," řekl Pérez v rozhovoru pro televizi Sky Sports. "I to se občas stává. Měkké pneumatiky si vedly lépe, než jsme očekávali, ale pokazili jsme zastávku v boxech a naše místo přenechali Valtterimu. Vypadalo to beznadějně, ale vrátili jsme se do závodu. Nakonec to nestačilo, ale aspoň jsme se pokusili."

Zdroj: Racer, Sky, úvodní foto: Red Bull