Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff již Hamiltonovi vybírá kolegu

Wolff již Hamiltonovi vybírá kolegu

Bottas je připraven hledat si místo jinde.

S Lewisem Hamiltonem zajištěným na další dvě sezony se Toto Wolff může vrhnout do výběru jezdce do druhého kokpitu. A nehodlá to zbytečně natahovat, rozhodnutí má přijít ještě během léta. Známí jsou dva finalisté, ověřený Valtteri Bottas a mladý George Russell z Williamsu.

"Na Lewisově straně jsme neměli nad čím přemýšlet. Už dlouho jsme byli domluveni, že chceme zůstat spolu i po této sezoně," prozradil šéf týmu Mercedes. "Nyní se můžeme soustředit na obsazení druhé sedačky. Uvažujeme pouze o těchto dvou a oba si ceníme, protože každý z nich má své přednosti a má týmu co nabídnout.

Stále platí, že chci ještě počkat pár závodů, vidět více dobrých výkonů na trati, abych měl větší jistotu. Jsem spokojený s tím, jak si vede Valtteri. V Rakousku byl dobrý a měl by na tom stavět. Ale o něm toho už po těch letech víme hodně a hodně víme také o Georgeových silných a slabých stránkách. Rozhodnutí uděláme v létě a jako první si ho vyslechnou George a Valtteri."

Finský závodník se nechal slyšet, že pokud ztratí místo u Mercedesu, je odhodlán najít si místo v jiném týmu F1.

"Už je červenec a do letní přestávky zůstávají pouze dva závodní víkendy. Proto nepochybuji, že rozhovory začnou brzy. Samozřejmě chci co nejdříve znát plány týmu. Lewis je již jistý, druhá sedačka je prázdná. Cítím, že ještě mám energii na mnoho dalších let, užívám si závodění, miluji ho, takže určitě nechci jít do jiného sportu. Pokud by se stalo, že nebudu pokračovat s Mercedesem, začnu komunikovat s jinými týmy," řekl Bottas.

Spekuluje se o Bottasově návratu do Williamsu. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes