Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V čem je Ricciardo tak odlišný od Sainze?

V čem je Ricciardo tak odlišný od Sainze?

Se Sainzem se Norris skamarádil.

S Landem Norrisem a Carlosem Sainzem začalo být v seriózním McLarenu veselo a když Sainze vymění neustále vysmátý Daniel Ricciardo, tak zábava musí pokračovat, mysleli jsme si loni. Při pohledech do zákulisí je však vidět, že Norris a Ricciardo spolu zas tak dobře nevycházejí a ani oni sami to už netají. Hledal se nějaký velký důvod, například že si oba chtějí nárokovat místo jasné jedničky týmu. Podle Norrise si však dva vtipálci prostě jenom nesedli.

"Vůbec spolu nevycházíme špatně, občas se i zasmějeme. Děláme vše, co dělají dobří týmoví kolegové a tak podobně," vysvětlil Lando Norris. "Je to prostě v tom, že mimo závodních okruhů máme velmi odlišné zájmy. On se spíše zajímá o výrobu vína a módu nebo co. Já rád hraji golf a esport a jiné věci, které měl rád i Carlos. I teď občas s Carlosem zajdeme na hřiště a můžeme spolu jezdit v simulátoru. Prostě když spolu trávíte čas, tak se skamarádíte. Nejvíce času jsme trávili asi na golfovém hřišti."

Takže není pravdou, že ze sebe Norris chce vypěstovat lepšího profesionála?

"Možná že se více soustředím na sebe, na důležité věci, ale tak je to správně. Pokud chci odvést lepší práci, musím trávit více času se svými inženýry a méně žvaněním o nesmyslech. Ale to neznamená, že si přestanu užívat, že jsem jezdcem F1. Jen mám lepší pracovní etiku a určitě mi to trochu pomohlo."

Norris se Sainzem vyhledávali svou společnost i mimo okruhů. Foto: McLaren

Pouze 21letému Britovi bude během letní přestávky patřit třetí místo v šampionátu jezdců, kde má malý bodový náskok před Valtterim Bottasem a Sergiem Pérezem závodícími v podstatně silnějších vozech. Kolega Daniel Ricciardo je až devátý.

Zdroj: f1i, úvodní foto: McLaren