Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren prodal své aplikované technologie

McLaren prodal své aplikované technologie

Kapitál využije ve dvou stěžejních odvětvích.

McLaren Group oznámil prodej McLaren Applied, více známé pod starým jménem McLaren Applied Technologies, což byla divize aplikovaných technologií. Divize působila v odvětvích sportovního jachtingu i cyklistických závodů, designovala a pomáhala s výrobou medicínských pomůcek, větrných turbín i chladicích systémů pro datová centra, celému poli F1 dodává jednotnou elektronickou řídíci jednotku, své výrobky dostala i do NASCAR, IndyCar a Formuli E a celý seznam by byl ještě mnohem delší.

McLaren Group v reakci na výpadek příjmů způsobený pandemií Covid-19 již prodal svou továrnu ve Wokingu (a opět si ji vzal na leasing) za 170 milionů liber, vzal na palubu nové akcionáře (převážně ze Saúdské Arábie) za 550 milionů a prodal část týmu McLaren Racing investiční společnosti MSP Sports Capital za 185 milionů. Nebylo prozrazeno, kolik utrží za Applied. Dozvěděli jsme se pouze, že společnost kupuje investiční skupina Greybull Capital a zůstává ve svých prostorách ve Wokingu.

"Odprodej Applied ještě více posílí strategické zaměření McLaren Group na výrobu supersportovních automobilů a elitní motorsport, přičemž automobilový průmysl bude hlavním zdrojem příjmů," píše se v tiskové zprávě McLarenu.

McLaren nejen podporoval cyklistický tým, Applied nabízela i jízdní kola McLaren v ceně 16 tisíc britských liber.

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: McLaren