Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes se zbavuje reliktů minulosti

Mercedes se zbavuje reliktů minulosti

Loňská trofej letošní závod nevyhraje.

Šéf Mercedesu nabídl zajímavý pohled do zákulisí týmu a jeho motivace naplno bojovat o každé další vítězství, přestože jich za poslední roky zažil tolik, že si je nikdo nemůže pamatovat. Zaměstnancům jsou prý letos, jako každý rok, připomínány pouze vítězství v aktuální sezoně. Starší vítězné poháry nejsou neustále na očích, aby lidé neusínali na vavřínech.

"Dost se o tyto věci zajímám a poprvé jsem si o tom přečetl od jednoho známého basebalového trenéra. "Včerejší homerun vám dnešní hru nevyhraje." A je to velká pravda," řekl Toto Wolff v rozhovoru pro GPFans.

Používáme jednoduché metody, které nám pomáhají zapomínat na úspěchy posledních pár let. Na konci každého roku se beztak všechny body vymažou. Dobře vybudovaná organizace je výhodou, o kterou se můžete opřít, ale každý rok začíná od nuly a je třeba získat nové vavřínové věnce. Pomáháme si tím, že jsme v podstatě eliminovali relikty minulosti. Tedy všechny trofeje, vše připomínající skutečnost, že jsme vyhráli šampionát sedmkrát v řadě. Konkurence je tvrdá, špičkové týmy se špičkovými lidmi. Proto se i my musíme snažit každý rok, každý závod, každý trénink, jinak bychom neměli šanci a minulé úspěchy by nám nijak nepomohly."

Nejprve titul pořádně oslavit, pak na něj raději zapomenout. Foto: Mercedes

Zdroj: GPFans, úvodní foto: Mercedes