Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica bude závodit také v Itálii

Kubica bude závodit také v Itálii

Räikkönen zůstává v domácí izolaci.

Covid-19 neumožnil Kimimu Räikkönenovi zúčastnit se Velké ceny Nizozemska a kvůli karanténě bude muset vynechat i Velkou cenu Itálie. Pro Räikkönena by to byl poslední, rozlučkový závod ve F1 na okruhu Monza i v Evropě, neboť letošní sezona je jeho poslední. Smola jednoho je však štěstím druhého a Robert Kubica, který za něj od soboty zaskakoval v Nizozemsku, se už velmi těší na kompletní závodní víkend.

"Kimi zůstává v domácí izolaci a Robert, který si v Nizozemsku počínal dobře i přesto, že byl povolán téměř v poslední chvíli, bude v Itálii kolegou Antonia Giovinazziho," oznámila Alfa Romeo.

Testovací jezdec bude mít mnohem lepší přípravu než minulý týden, když ještě v sobotu ráno nechápal, proč ho někdo tahá z postele brzy ráno.

"Ráno začal zvonit telefon, pevná linka. Vzbudil mě. Nechápal jsem, proč mě někdo ruší brzy ráno. Rychle jsem se podíval na displej smartphonu a viděl zmeškaný hovor od Freda (Vasseura, šéfa Alfy Romeo)," popisuje 36letý Polák. "Jako první mě napadlo, že já měl pozitivní test."

Räikkönena opět nahradí polský veterán. Foto: Alfa Romeo

Vasseur se mezitím nechal slyšet, že by si rád Räikkönena v týmu ponechal i poté, co zavěsí závodní přilbu na hřebík. Nejspíš asi v pozici ambasadora Alfa Romeo nebo mentora, pokud Giovinazziho nahradí mladší jezdec.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Alfa Romeo