Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kubica je rezervním jezdcem Alfy Romeo

Kubica je rezervním jezdcem Alfy Romeo

Orlen se dostane do názvu týmu

Úsilí Roberta Kubici udržet se ve formuli 1 nakonec přineslo ovoce. Alfa Romeo na Nový rok oznámila, že polský veterán bude pro ni pracovat jako rezervista. Důležitým argumentem během vyjednávání bylo bezesporu to, že s Kubicou přijdou do Hinwilu i peníze jeho sponzora, petrolejářského koncernu Orlen.

A patrně v nemalém množství, protože se kvůli nim stáj přejmenuje. V nadcházejícím ročníku šampionátu tak bude účinkovat pod názvem Alfa Romeo Racing Orlen. 

Takto vypadá aktuální logo týmu ze švýcarského Hinwilu

Jsem velmi potěšen, že začínám novou kapitolu mého profesního života,“ uvedl Kubica v oficiálním prohlášení. „Tento tým má v mém srdci zvláštní místo a je skvělé, že znovu potkávám lidi, s nimiž jsem už tady kdysi spolupracoval. Ano, nacházíme se v jiných časech a v odlišných podmínkách, ale jsem přesvědčen, že zůstali stejně odhodlaní a hladoví po úspěchu jako tenkrát.

Kubica v někdejším BMW Sauberu zahájil v roce 2006 svoji kariéru ve F1 a jeho barvách také vyhrál v sezoně 2008 v Kanadě svoji jedinou velkou cenu.

Rádi vítáme starého známého a nemůžeme se dočkat, až se společně pustíme do díla,“ pronesl šéf týmu Fréderic Vasseur. „Víc o tom snad nemusím říkat, všichni dobře víte, kdo k nám přichází. Patří k nejlepším představitelům své jezdecké generace a po těžkém úrazu v rallye nám všem ukázal, jak důležité pro člověka jsou vůle a vytrvalost. Zpětná vazba od něj bude nesmírně významná pro naše úsilí dostat se na ještě vyšší úroveň.

Je tedy jasné, že námluvy s Haasem, u něhož měl Kubica zastávat stejný post, definitivně ztroskotaly. Otázkou je, co bude s anoncovaným angažmá v DTM, kde již testoval pro BMW.