Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas věří v silný výsledek

Bottas věří v silný výsledek

Pár bodíků tady, pár bodíků tam.

Mercedes udělal překvapivé strategické rozhodnutí a Valtterimu Bottasovi dal novou, v pořadí letos již čtvrtou pohonnou jednotku. Přestože ji nutně nepotřeboval. A schválně to udělal na trati, kde se cítí být silný. Monza je ale zároveň tratí, kde by vůz s vysokou maximální rychlostí měl být schopen předjíždět. A Bottas bude muset předjíždět, pokud chce body, protože po nasazení celé nové pohonné jednotky bude do VC Itálie startovat z chvostu pole.

V pravidlech se píše, že za překročení povoleného limitu pohonných jednotek na sezonu jezdec přijde o místa na startu nejbližší velké ceny. Jelikož sobotní sprint není velkou cenou, Bottas zítra odstartuje z prvního místa, protože se mu podařilo vyhrát kvalifikaci.

"Samozřejmě mám dobrou šanci získat pár bodů ve sprintu," řekl Bottas po vystoupení z vozu. "V neděli to bude nový boj. Nejprve se ale soustředím na sobotu. Co bude v neděli, to bude v neděli. Ale máme tady dobrou rychlost, takže věřím, že i v neděli můžeme dosáhnout silný výsledek."

Může Bottas vyhrát sprint, nebo propustí pozici Hamiltonovi? Foto: Mercedes

Hamiltona nejspíš překvapilo, že byl pomalejší než týmový kolega. Na rychlém okruhu však neměl výhodu zcela nového motoru a důležité pro něj beztak bylo porazit rivala v boji o titul, Maxe Verstappena, což se mu podařilo.

"Byli jsme podobně rychlí, ale nakonec Valtteri odvedl skvělou práci. Pro mě to nebyla nejlepší kvalifikace," řekl britský jezdec. "Ale jsem v první řadě a pro tým je skvělé, že jsme ji obsadili celou. A po zprávě, kterou jsme se dozvěděli tento týden, jsem i rád, že vidím Valtteriho ve formě."

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes