Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerca zbrzdilo poškozené šasi

Leclerca zbrzdilo poškozené šasi

Do závodu nastoupí s novým

Kvalifikace na Velkou cenu Kataru se u Charlese Leclerca rozhodně nezařadila mezi ty nejvydařenější. Monačanovo účinkování totiž skončilo již ve druhé části kvalifikace, kde zajel třináctý čas.

Po kvalifikaci Ferrari odhalilo příčinu Leclercova nevýrazného vystoupení. U italské stáje totiž zjistili, že se jeho vůz nenacházel v ideální kondici: "Poté, co jsme zkontrolovali vůz, našli jsme prasklinu v šasi. Nejspíše šlo o výsledek přejezdu přes obrubník v první části kvalifikace," oznámilo Ferrari.

Charles Leclerc se v kvalifikaci nedostal ani mezi nejlepších deset. Foto: Ferrari



Do nedělního závodu tak Leclerc pochopitelně odstartuje s novým šasi. Zatímco Monačan vyrazí ze šesté řady, jeho týmovému kolegovi Sainzovi se kvalifikace povedla více. Obsadil sedmé místo a byl jedním ze čtveřice pilotů, kteří dokázali ze druhé části postoupit na střední směsi. Tuto sadu tak tím pádem bude muset obout i pro dnešní start. Kromě něj tak učiní i nejrychlejší trojice z kvalifikace - Hamilton, Verstappen a Bottas. Nelze ale vyloučit, že by se Sainzova startovní pozice ještě mohla měnit. Spolu s Bottasem a Verstappenem je totiž podezřelý z ignorování žlutých vlajek.

Zdroj: Motorsport, PlanetF1, úvodní foto: Ferrari